Visst är tekniken underbar. Jag kan väldigt lite om dagens teknink vilket innebär att man behöver hjälp med en hel del. Tillexempel att skicka pengar till uppfödaren av min nye hane som bor i USA, för att få detta att fungera går man in på banken och lägger fram alla kontonummer och namn man har och ber om hjälp.

När sen uppfödaren hör av sig och undrar varför betalningen inte är gjord tar man kontakt med banken och får reda på att de vill ha betalt för att ta reda på vilket fel de gjort detta fick de givetvis inte men reda ut problemet fick de och kom då efter två dagar fram till att pengarna fanns i New York varpå vi fick ett referensnummer att använda, bra kan man tänka sig men ack. Idag kommer det ett brev där man berättar att pengarna sänts tillbaka på grund av Iranska sanktioner och finns nu således på vårt konto igen. Via telefon får man än en gång reda på att ingen vet någonting. att sända en överföring från Sverige till USA tar alltså nästan två veckor, men att avbryta det och sända tillbaka pengarna samt sätta in de på samma konto tog under en dag att utföra.

Anledningen till att jag inte gillar tekniken är i grunden den att tekniken inte gör något annat än djävlas med mig konstant. Tror att jag kan flyga dit själv och överlämna summan personligen samt åka tillbaka hem innan banken har lyckats föra över det hela, klart det skulle ju bli lite dyrare samt att jag har ju ingen som kan passa mina djur under tiden.

En lätt irriterad PÅL