Så har vi då hittat en hane till Anna och det blir en Harlekin och detta är inget som strider mot några lagar, att man sen kan ha synpunkter gällande det samma är ok. Att det sen finns olika åsikter om vad som är rätt och rätt kan vi alltid ha. Vi har letat hane i Norden rätt länge men kommit fram till att det finns gult i nästan allting här vilket i sin tur ger felfärgade valpar, detta har lett till att vi själva gjort en import från USA samt att vi använder oss av en franskimport för den kommande parning för att på så sätt få fram en grund där vi i framtiden förhoppningsvis kan få fram fina harlekin med vit botten och svarta fläckar istället för gula harlekin eller merle.

Vi har som målsättning att ta få men bra kullar i vår avelsplanering, vi anser det viktigare att få fram bra färgade hundar med bra mentalitet det vill säga vi avlar för egen del i första hand och ej för ren producering.

Givetvis är detta ett ämne man kan diskutera i oändlighet men som de flesta vet är jag intresserad av att behålla de fem färger vår ras har istället för att utöka antalet nyanser.

Per-Åke Larsson