Misstänker att de flesta hört talas om smygare, det vill säga vilda djur som står och tittar på oss när vi är i skogen. De flesta vilda djur stannar ofta till när de ser en männiksa och blir stående i förhoppning att inte bli sedda, Kristin och Bello fick uppleva detta för en tid sedan när det helt plötsligt for upp en älgkalv med mamma precis framför de i skogen. Detta gäller de flesta djur som anser att spara krafter är bättre än att springa för allt. Idag var det min tur att uppleva detta, var ute med Cassandra och gick när den helt plötsligt stod där framför oss den sa inget men jag såg att munnen öppnade sig och hörde ett morrande. Man blir lite stel i såna här situationer och man vet ju aldrig hur hunden skall reagera, jag valde att vara tyst och backa lite försiktigt som tur var följde Cassandra med utan några större försök till att bekanta sig. Skall erkänna att min blick vändes bakåt rätt länge när vi tog oss därifrån

Väl hemma gick jag direkt ut på nätet för att söka fakta och lära mig hur man skall hantera detta nästa gång, hittade snabbt bilder som bekräftade min misstanke, men blev lättad när jag såg att det inte finns några kända attacker mot människor och det inte är någon större fara att gå förbi dessa igelkottar trots att de har alla taggar utåt.

PÅL