Varmt som i helv,,,, brukar man säga. En dag som idag kan man ju nästan se det som en fördel för här är kallt och om det är varmt där nere så kan man undra om det är kallt där uppe och i så fall vad skall man föredra brinna eller fysa i sönder.

Allt har ju sin motsats eller, här inne är det också kallt och det beror på min fru för hon säger att kaminen skall vila lika länge som den används och då har hon kommit på att den kan vila när hon är på jobbet smart va.

Nu håller varken jag eller hundarna med för de springer och hämtar vedpinnar som de läger vid spisen och sen skäller hon på mig ja det vill säga Cassandra som älskar att ligga på golvet framför spisen och småkoka, fast nu är det inte lönt att tända måste snart köra till stan. Hästarna är nog inte heller några större fans av vinter, jag bäddar rent och stänger in de på natten och när man kommer ut på morgonen så har de ingen större brådska för att komma ut i det vita utan står gärna kvar lite i värmen.

Jo då visst finns det fördelar, har inte sett en fästing eller mygga på ett tag och hundarna är rena och fina när de kommer in fast man måste kolla Dizza för hon drar gärna in stora isklumpar som hon kan ligga och tugga på. Sen går det inte att gå långa promenader längre fast det är egentligen en nackdel med tanke på att man lagt på ett kilo igen.

Jag var på läkarkoll för en tid sedan och sa då att jag önskade en vit jul varpå hon tittade på mig och undrade om jag självmedicinerade, kunde inte låta bli att skratta rakt ut samt förklara att jag pratade om snö men hittentills har jag fått så det räcker av snö då alltså.

PÅL