Slutet närmar sig och det går fort, visst känslan har infunnit sig förr men den är aldrig den samma. Visst kan det ha med ålder att göra, ja förr var man ju ung och vacker nu är man enbart vacker men det får duga.

Vissa ser fram mot slutet med fasa och andra med förtjusning och vetskap om att efter ett slut dyker oftast en ny början upp. Det nya kan ju vara både bättre och finare men även sämre och fulare.

Jackson sjunger i en av sina låter att om man vill ha en förändring skall man börja med mannen i spegeln och mer sant än så blir det inte. Den enda jag har makten att förändra är ju mig själv, vi har så lätt för att ställa krav på andra så vi slipper göra något själv.

Vissa lever hela livet igenom med att hitta fel på andra för att på så sätt aldrig själv behöva göra en förändring, trist tycker jag för om man inte vågar ändra får man heller aldrig uppleva något annat och som sagt visst kan det vara sämre men det kan även vara fantastiskt.

Förändring behöver ju inte innebära att ge upp det man har utan istället se det med andra ögon titta lite från sidan så att säga, våga uppleva vardagen från en valps ögon. Se inte det gråa utan måla om istället, ta inte åt sig det dåliga utan gör gott. Du vet inte om det är tråkigt om du inte provat det kan rent av vara helt underbart att springa som en dåre i soffan för att därefter tugga upp en gammal sko eller bita morsan i ändan.

Så nu när slutet närma sig försök tänka positivt nästa år skall bli precis så mycket bättre om vi bara hjälps åt att vara snälla mot varandra, sluta döma, sluta leta fel, sluta mobba och förtrycka. Vi är aldrig bättre människa än de tankar vi har om andra så ge 2012 en chans att bli så mycket bättre.

PÅL