Jaha, då har ytterligare ett år förflutit i våra liv. Idag är det 28 år sen vi gifte oss, Per o jag smiley Det firar vi med att Per sover bort hela dagen o jag fixar o trixar! Jaja Per jobbar natt, har jobbat 5 nätter och har två kvar, så han är värd att sova så länge han kan!

Det jag kommer ihåg spontat av året är det extrema vädret! Har tänkt hela året, nästa månad blir det fint, men nejdå, regn, regn o åter regn. En dag i maj var här sol o 30 grader, då var vi på Rhodos med Sandra, Johan o Moa o Jenny o just då regnade det där….

Men annars är det en vecka man också kommer ihåg, lagom varmt, bad varje dag i både hav o bassäng. Får inte glömma utflykten till “Seven Springs” där jag sett framför mig vattenfall runt om typ i Disney, vi gick i en tunnel som var lika hög som jag o smal så man kunde inte möta någon, ca 1 dm vatten o bäcksvart, när vi kommer fram, jaha en liten sunken sjö….gick över bergen tillbaka o se där var “springen” 7 små källor som kom upp ur marken 🙂 Stolt jag vågade gå i tunneln o nu har man sett det också! Vi gjorde även utflykt till Rhodos gamla stad och Lindos. Mycket god mat, härligt sällskap o avkopplande!!

Med tanke på skitvädret beställde vi en resa första semesterdagen som gick till Kreta, ca 40 grader varmt, lite blåst, men en vecka med bara sol o bad, avkoppling o god mat!

Har även blivit en del musikaler o teater under året, först ut var vi på Kulturhuset med Milla o lyssnade på minnet av Ted Gärdestad, så bra!
Sen tittade vi på Johan Glans tour of the world 25 mars, på Pers födelsedag, så många skratt!!
Den 10 september var jag o grannarna Ingela o Anna o tittade på Spöket på Canterville på Djurröds byateater, en trevlig föreställning en söndagseftermiddag med trevligt sällskap!!
Sen blev det Cats i Malmö den 14 oktober, vet inte men tycker faktiskt de små föreställningarna i Kristianstad är bättre….
Den 25 november tittade vi på Chess på Kristianstads teater där var mina syskon med respektive också med samt Ingelas syster med man. Den var kanon!!

Givetvis är alla tillfälle vi träffar våra barn o barnbarn o när vi får rå om barnbarnen själva värda att minnas!! Barnbarnen växer! Ja, det är ju det barn gör 🙂 Är lättare att passa dem nu när man förstår vad de säger 🙂

Vi har fortfarande samma djur kvar som förra året, dvs 2 hästar Robin o Larry, 3 hundar Cassandra Shiraz o Ella o två katter, eller hur är det nu med katterna, där blev en sjuk i våras som vi fick avliva (en som bodde mest hos grannen men tillhörde här när vi flyttade hit) i gengäld har de sista veckorna flyttat hit 3 andra….två i allafall + en till grannen vet inte om den också äter här, för här går åt väldigt mycket kattmat just nu!

Just det blev ju två nya bilar också, min Volvo V40 som jag hämtade den 14 februari o Pers Ducia Sonero som han hämtade 4 juli.

Vi har även varit flitiga med att träna, Per flitigare än jag, och så länge det har varit ljust har vi använt våra Elcyklar till o från jobbet!!

I våras när vi klöv all ved tittade vi ungefär samtidigt på varandra o sa: ska vi inte gräva ner jordvärme istället?? Så det gjorde vi i slutet av sommaren. Så skönt det är att slippa elda varje dag vintertid!!

Även ett vindskydd till traktorn blev det! Många kantareller har det också blivit detta året!

Mindre roligt var det när Robin fick hovböld när vi var på Kreta, stort tack till Ingela o hovslagaren som fixade detta. Robin har även fått mugg som inte vill ge med sig, önskar kallt o torrt så vi kan fixa till leran utanför boxarna!!

Just nu ser jag fram emot en trevlig nyårsafton hos grannarna o resan till Mallorca med Rebecca, Jazon, Milo o Saga i juni!!!

Gott Nytt år önskar vi er alla!
Birgitta (som skrivit) & Per