Ännu ett år är snart till ända. Det började inte bra alls, faster åkte in på sjukhus nyårsafton 2017, kom hem efter en dryg vecka o har bott hemma sen dess.
Sandra fick veta i början av januari att hon har någon form av struma som inte behöver behandlas för tillfället iallafall. Shiraz fick somna in 9 år gammal, några dagar efter det fick vi frågan om vi kunde passa en äldre GD-hane där matte låg nersövd på sjukhus, vi sa ja. Han var jättetrevlig.
30 januari fick Cassandra somna in, varit trött o haft ont i höfterna länge. Utöver det har barn, barnbarn o Per varit sjuka i feber, influensa o halsfluss. Som sagt ingen bra början alls och inte nog med det, Per blev opererad i axeln den 15 februari och när han kommer hem, Rebecca o barnbarn hämtade honom, mådde inte GD-hanen alls bra, in till veterinär där han fick somna in. 3 hundar på ca en månad, väldigt trist.

Roligare var det att titta på David Batras, Elefanten i rummet. Den var jättebra. Även roligt när barnen bjöd oss på 3-rätters här hemma med efterföljande spelkväll smileyMycket trevlig kväll!

I mars skulle mor ha fyllt 80 år, far bjöd oss barn med respektive på middag på Brösarps Gästis, var snökaos dagen innan så vi trodde inte vi skulle ta oss fram, men det gick, trevligt o gott! 10 mars fyllde Moa 3 år, trevligt kalas med jättefin tårta!
Den 17 mars var vi, Sandra o Moa i Danmark o tittade på Ice som vi bestämde ska bli Ellas nya kompis, så när hennes rabiesspruta var klar flyttade hon hem till oss! Det uppskattade Ella, hon har ju aldrig varit ensam hund tidigare, så en kompis var perfekt!
Lite sjukdomar bland barn o barnbarn igen denna månad. Mycket snö från o till hittills iår. Trevligt påskfirande ena dagen med grannar nästa med far och barnen med familjer.

9 april blev det premiärtur med elcykeln till jobben. Mer sjuka barnbarn även denna månad. I mitten av april kom solen och ca 20 grader varmt, det höll i sig hela sommaren o hösten! Så två år med extremväder, förra året bara regn kändes det som och detta året bara sol o minimalt med regn. Blev även ett växthus i april!

Maj flöt på med kalas för svärson, hundpromenader, jobb etc. Varm o torr månad.

På Rebeccas födelsedag åkte vi och hennes familj till Mallorca, där fick vi svalka oss lite och fick uppleva lite regn 🙂 Skön vecka med besök i gamla stan, fira Rebeccas o Sagas födelsedagar, Saga fick champagne av hotellet som vi vuxna drack upp! Titta på uppträde varje kväll o även om det kom någon regnskur då och då bada vi i både hav o pool varje dag. Ett jättehotell med många pooler och restauranger! Besökte även Can Picafort där Per o jag bodde förra gången vi var på Mallorca.
Dagen efter vi kom hem åkte vi o titta på när Johan hoppade fallskärm i Everöd.
Veckan efter firade vi Sagas 3 års kalas och Milos 5 års kalas hemma hos dem. Trevligt med två jättefina tårtor!

Juli fortsatte med sol och hög värme, vi målade o laga lite portar, fönster, fixa i trädgård, hämta halm. Cykla in till Strandhugg på tordsdagskvällarna där vi lyssna på trevliga uppträde och åt lite gott till. Det blev en överraskningsfest dagen innan Sandras 30-årsdag! Vi tog hem alla barnbarn, gjorde koja i uterummet där vi sov på natten 🙂 Hade en trevlig dag här hemma med bad, luftgevärsskytte, nummerkubb o grill på min födelsedag för far och barn med familjer.
Blev den dyraste Kiviks marknad i hela mitt liv….Vi köpte ett spabadkar…..
Vi var även o titta på Chris Cleffort på stora torg med barn och Moa. Ingela o jag såg Thomas Di Leva där en annan kväll, bra båda två!

Augusti fortsatte med värme över 30 grader…Började längta efter regn och lite svalare väder och orolig för att få tag på hö till hästarna, tror vi har fått hem vad vi behöver, första gången vi väger hö för att det ska räcka! I mitten av månaden kom lite regn och i slutet av månaden lite mer normalvarmt.

1 september fick vi hem allt hö. 14 sept hade vi premiärdopp i spaet! och den 15 cyklade vi och mina syskon till Simrishamn från far, lite stopp här o där och vinguidning och vin provning på Nordic Sea Winery, sov på vandrarhem o cykla hem dagen efter, mycket trevligt! De sista dagarna denna månad blev det höst o vi flyttade in TV från uterummet. Har varit en väldigt lång sommar!!

3 oktober mötte vi två hanhundar som slet sig när jag var ute med Ella, jag släppte Ella för jag trodde det var bäst, de stack allihop, visade sig att de tagit sig över staketet in på vår tomt och Ella bröt ena tån, stillhet i 7-8 veckor…..
och så var det dags för lite sjukdomar hos barnbarnen igen. Becca uppsagd men fick nytt jobb direkt i Örkelljunga!
Den 19e hade vi första frostnatten.

November har flutit på med uppvaktning av far o Jazon och Farsdag, spabadande, skötsel av djur, Skånejul, träffat och passat barn och barnbarn smiley

I dec hade alla barnbarn vattkoppor, och vi vuxna halsont o hesa. Sen var det julbakande hos Sandra, julpynt och julfirande med barn o deras familjer hos oss. Vi fick en vit julafton men dagen efter töa det bort igen.

Ovanpå allt elende toppades med att på vår 29-åriga bröllopsdag hade Sandras familj inbrott…..

Sammandrag: Ett år med mycket tråkigheter och sjukdomar som tack o lov har fyllgyllts av ett antal roliga minnen smiley Tex det roliga jag skrivit här o alla gånger vi träffat eller passat barn och barnbarn!

Nu väntar vi på nyårsfirande med grannarna om några timmar, som ska firas med förhoppningsvis god mat o ett nyårsdopp!

Passar på att önska alla ett riktigt Gott 2019!
Birgitta och Per